Fjärde terminen är igång!
Hejsan!
 
Idag startade min fjärde termin med teologi, känndes väldigt roligt att komma igång igen. Skönt att vara tillbaka i vardag och rutiner. Även fast det är mycket nytt nu när jag är nygift också. Det är en sådan välsignesle att få leva med den man älskar!
Studierna började med en homiletik vecka med tema bibelutläggande predikan. Idag fick vi bli introuderade till en uppgift, där alla studenter ska hålla en predikan under torsdagen, ska bli väligt spännande! Sedan fortsatte dagen med föreläsningar om vad en bibelutläggande predikan är och hur vi kan predika över GT. Väldigt spännande, det känns så bra och förmånligt att få börja sina studier på detta sätt. Med det som vi utgår ifrån tron och skriften.
 
Det var väldigt roligt att se alla studiekompisar också efter sommaruppehållet! Verkligen fina och trevliga människor. Så roligt att få läsa tillsammans med ett så bra gäng.
Läsåret inleddes också med en inledningsgudstjänst, vilket var jättefint.
 
Idag känns det att hösten börjar att komma till Uppsala och vädret börjar att bli lite kyligare. Jag ser fram emot att dricka te och tända ljus här hemma. Ikväll har jag beställt lite kurslitteratur, ska läsa Etik och Kyrkomission den första delen av terminen.
 
Nu ska jag ordna lite tills imorgon och sätta på en kopp te. Hoppas ni får en fin kväll!
 
/ Linda
 
Ny blogg och en ny tid.
Hej!
Jag heter Linda och är en tjej på snart 22 år. Har tidigare haft ett flertal olika bloggar under åren eftersom att jag gillar att skriva och det är roligt att gå tillbaka och läsa långt efteråt. Man får perskektiv på sitt liv. Just nu sitter jag hemma i soffan och skriver ifrån ett sensommrigt Uppsala, det känns att hösten börjar att närma sig med stormsteg både i vädret men också i vad som står i kalendern. Jag har varit väldigt välsignad och kunnat varit ledig i sommar, men nu drar snart en ny hösttermin med studier igång.
Jag läser teologi med målet att bli präst, det är välldigt speciellt att känna att man är på rätt plats, eftersom då behöver man inte vara rädd för att ta någon annans.
 
Det blir skönt att komma igång med rutinerna igen och allt vad varadagen innebär. Min man har redan börjat att jobba igen, så nu har jag njutit av några dagars ledighet ensam. Har promenerat, suttit på balkongen, läst och bara tagit det lugnt. Det gäller att ladda sina batterier.
 
Här på bloggen tänkte jag dela med mig av mina studier, kyrkan och min vardag. Det ska bli roligt att komma igång med skrivandet igen!
 
Här är några bilder från min sommar! :)
 
Ha en fin kväll!
/ Linda
 
 
 
Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.